16/05/2024

Ayhan Bora Kaplan olayında at izi it izine karıştı. Darbe mi yoksa Pentagon mu?

Türkiye’nin gündeminde, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın yakalanmasının ardından Emniyet’te yaşananlar var.

Ayhan Bora Kaplan’ı yakalayan polislerin gözaltına alınması ile olayın boyutu Emniyet içerisinde bir iç savaş görünümünde.

Kimileri, savaşın Emniyet içerisinde eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile şu anki bakan Ali Çetinkaya’ya yakın olanlar arasında “güç bizde” gösterisi olduğunu belirtiyor.

Kimileri ise Emniyet içindeki tarikat yapılanmalarının tezahürü olduğunu iddia ediyor.

Bu savaşı AKP ile MHP arasında bir tür kol bükme olarak görenler de var.

Aslında bu gelişmelere, daha önce gündeme getirdiğimiz Pentagon’un “Yeni Mafya Babaları Yaratma Operasyonu” çerçevesinde bakmakta yarar var:

“Pentagon’un narkotikle mücadele şubesi CNTPO, uyuşturucu ile mücadelede yeni bir program hazırlıyor.

Uyuşturucu ile mücadeleyi dünya çapına taşıyacak programa göre yabancı ülkelerle kontra-narkotizm anlaşmaları yapılacak. Uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğu Türkiye’yi de kapsayan sisteme büyük miktarda ödenek ayrıldığı öğrenildi.

Gelecek yıl yaz aylarında nakit anlaşmalarla başlayacak olan programda lojistik ve operasyonlar için ayrılan para 950 milyon dolar. Eğitime 975 milyon, bilgiye 875 milyon ve program desteği ise 240 milyon dolarlık bütçeler ayrıldı.

Program uyarınca, CNTPO yüksek fiyatlı sözleşmelerle dış ülkelerde kontra-narkotik timleri kuracak. Anlaşmaların ülkelerin güvenlik güçleriyle olduğu kadar şahıslarla da yapılacağı öğrenildi.

Program, bir yandan da yeni mafya liderlerinin yaratılmasına neden olacağı, son dönemde sessizliğe bürünmüş yeraltı dünyasının tekrar hortlamasını sağlayacağı gerekçeleriyle de eleştiriliyor.

Bakalım Pentagon, Türkiye’den kim ya da kimleri seçecek.”

Sonunda güç var, para var, yasa dışı olunsa da kabul görülmek var…

Var oğlu var.

Bu durum için savaş edilmez mi?

Yorumlayın

Your email address will not be published.

Önceki Yazı

Myanmar’dan şok görüntüler! Kimin palası kimin kulağında?

Sonraki Yazı

Sara Sampaio’ya “esmer ol” baskısı

Sayfa Başı