Tapınak Şövalyeleri’nin hazinesi ve Türk topraklarındaki Tapınakçı heykeli

/

Orada bir köy var uzakta ve gitmesek de gelmesek de o köyün tam ortasında bir Tapınak Şövalyesi heykeli…

Köyün şimdiki adı Zeytinlik; bir dönem Templos (Templar-Tapınakçı) olarak bilinirmiş.

Evet bu köy KKTC Girne’de…

Zeytinlik’teki Tapınak Şövalyesi heykeli

2018 yılında düzenlenen Zeytin Festivali nedeniyle dikilmiş o heykel. Rivayet odur ki, Zeytinlik, 13’üncü Yüzyıl’da Kıbrıs’a Akka’dan giden Tapınak Şövalyeleri tarafından kurulmuş.

O dönemin KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katıldığı bir törenle Zeytinlik’te yüzyıllardır özellikle komplo teorisyenlerinin aradığı “Tapınakçı Ruhu” böylece ortaya çıkarılmış.

Heykelin açılışında Mustafa Akıncı ve diğer yetkililer

Tabii ardından binlerce efsane, hurafe.

Kimilerine göre, Tapınak Şövalyeleri’nin saklı hazinelerinden bir bölümü Zeytinlik ve civarındaymış.

Kimileri ise, heykele uzaktan bakıp için için “bunun adı Müslüman mahallesinde salyangoz satmak değil de nedir” demekte; Tapınakçılar’ın en büyük müslüman düşmanı olduğundan hareketle…

Peki tarihçiler bu konuda ne düşünüyor?

Tarihçiler, Kudüs’ün Müslümanlarca ele geçirilmesinden sonra Akka’ya geçen Tapınak Şövalyeleri’nin, bu kentin de düşmesiyle Kıbrıs’a geçtiği konusunda hemfikir.

Tapınakçılar, bir yıl kadar Kıbrıs’ta kalmışlar ve Kıbrıs’ın yerli halkına karşı kıyım uygulamışlar. Bazı tarihçilere göre binlerce Kıbrıslı Tapınakçılar tarafından öldürülmüş (Katolik-Ortodoks çatışması).

Tapınak Şövalyeleri’nin, Girne’den epey uzaktaki Mağusa’da da izleri var. Öyle ki, Suriçinde İkiz Kilise olarak bilinen kiliselerden birinin Tapınak Şövalyeleri’ne ait olduğu bilinir.

Soldaki kilise Tapınak Şövalyeleri tarafından yapılmış
De Molay

Söylenti odur ki, Tapınakçılar’ın efsanevi lideri Jacques de Molay, Fransa Kralı ve Papa’nın tezgahıyla Fransa’ya gitmeden önceki duraklarından biri de bu kiliseymiş.

…Ve yine rivayet odur ki, de Molay, yola çıkmadan kendi hazinesini Mağusa’da bir yere gömmüş.

Kıbrıs’ta Türk tarafında Rum tarafında olsun, Molay’ın hazinesinin şu an kapalı olan (yarı açık diyelim) Maraş’ta olduğu söylenir durur.

Başta De Molay olmak üzere Tapınak Şövalyeleri’nin Fransa Kralı Güzel Filip ve Papa tarafından yok edilmesinden sonra (yakılarak öldürüldüler) hayatta kalan birkaç Tapınakçı’nın daha sonra Masonluğa giden yolun taşlarını döşediklerine inanılır.

…Ve son zamanlarda ülkeleri tarafından tanınmasa da birçok araştırmacı, komplo teorisyeni, KKTC’de Tapınak Şövalyeleri ile ilgili bir detay yakalamak için hummalı bir arayıştalar.

Da Vinci Şifresi kitabındaki detayların pabucunu dama atmak için.

Bizden aktarması.

NOT; Tapınak Şövalyeleri ile ilgili özet bir bilgi için TIKLAYIN.

Yorumlayın

Your email address will not be published.