2020 MİT Faaliyet Raporu: Hakan Fidan’dan Erdoğan’a övgü

1 dakikalık okuma

MİT’in 2020 Faaliyet Raporu, teşkilatın web sitesinde yayımlandı.

Raporun sunuşunda MİT Başkanı Hakan Fidan, “Teşkilatımız 2020 yılı içerisinde kanunun verdiği yetki ve sorumluluk hâlinde, çatışma bölgelerinde ülkemizin millî çıkarları doğrultusunda aktif görevler üstlenmiş, dış istihbarat alanında etkinliğini artırmış, terörle mücadeleyi uluslararası boyuta taşımış, istihbarata karşı koyma alanında ülkemizi hedef alan casusluk faaliyetlerini deşifre etmiş, teknik istihbaratı çalışmalarının ana bileşeni hâline getirmiştir” değerlendirmesinde bulunuyor.

Hakan Fidan, AKP’li cumhurun başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da şu satırlarla göklere çıkarıyor (istihbarat teşkilatı, Cumhurbaşkanı da olsa siyasi kimliğini sürekli ön planda tutan birini övemez. Överse bunun adı istihbaratın siyasallaşmasıdır ve ülke açısından tehlikelidir) :

Toplam 6 sayfalık raporda MİT’in 2020 yılında 2 milyar 182 milyon TL’lik başlangıç ödeneğini aşarak faaliyetleri için 2 milyar 449 milyon TL’lik harcama yaptığı da belirtiliyor:

Yorumlayın

Önceki Yazı