1999 depremini ABD mi tetikledi?

/

Bu iddialar fena halde leman açılımlara neden olur. İddianın sahibi özellikle istihbarat alanında yazdığı yazılarla ünlü bir eski tarih profesörü, Trowbridge H. Ford… Şu an İsveç’te yaşayan Ford, Türkiye’de 1999 yılında yaşanan büyük deprem ve de merhum Bülent Ecevit ile ilgili zihin burkan iddialarda bulundu. İşte detaylar:

Trowbridge H. Ford, Türkiye’nin 1999′da yaşadığı büyük depremin, ABD’nin tetiklemesi ile oluştuğu görüşünde. Ford’a göre, ABD, elindeki teknolojik olanaklarla, “insan yapımı felaketler” oluşturabiliyor ve de bunu birçok ülkeye karşı “cezalandırma” aracı olarak kullanabiliyor.

Ford, Çin’de, Kore’de ve de Türkiye’de yaşanan ve “doğal” gözüken birçok felaketin aslında ABD’nin Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program) tarafından kullanılan bir teknoloji ile oluşturulduğunu söylüyor.

Peki, Türkiye’nin suçu neydi de ABD Türkiye’yi depremle cezalandırdı.

Trowbridge H. Ford’a göre, bunun altındaki neden, dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in o sıralar Sırbistan’a yönelik operasyon ile ilgili olarak Sırbistan Devlet Başkanı Miloseviç’e bilgi vermesi. Ford, NATO’da çalışan bir Türk casusunun, Sırbistan’a yönelik olarak yapılacak saldırıya ilişkin bilgileri Sırplara illettiğini ve bunun da Amerikalılar tarafından öğrenildiğini belirtiyor.

Bu durumun Clinton yönetimini çileden çıkardığını ve dönemin ABD Başkanı Bill Clinton’ın emriyle NRO’nun İzmit yöresindeki depremi tetiklediğini iddia eden Ford, “ABD zaten Bülent Ecevit’i istemiyordu. Bu deprem ile Türkiye ekonomisi büyük yara aldı ve Ecevit’in sonu getirildi. Dolayısıyla Washington ve Londra’nın iktidarda görmek istedikleri ılımlı İslamcıların önü açılmış oldu.”

Valla bizden iddiayı taşıması. Gerisi artık Türkiye’nin ünlü araştırıcılarının işi (kaldılarsa ya da maçaları yerse tabii)…

Yorumlayın

Your email address will not be published.